مشاهیری که نخستین شغل آنها کتابداری بوده است

0
113

تجربه شغل‌ها متفاوت مختص انسان‌های عادی نیست و افراد مشهور نیز پیش از رسیدن به شهرت شغل‌های مختلفی را تجربه کرده‌اند که گاه پله‌ای برای صعود آنها بوده و گاه کاملا نامرتبط به شغل ایده‌آل‌شان بوده و برای دوره‌ای آنها را مشغول کرده است. در این گزارش با افراد مشهوری آشنا می‌شوید که دوره‌ای از زندگی خود را به عنوان کتابدار گذرانده‌اند.

ایبنا به نقل از لیت هاب – شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از شخصیت‌های مشهور در دنیا مشاغلی داشتند که با حرفه‌ آنها تناقض زیادی داشته است. در این گزارش البته شخصیت‌هایی نیز معرفی شده است که شهرت آنها با شغل کتابداری همسو است و به نوعی این شغل آنها را به شهرت رسانده است.

مائو زدون؛ پیش از رهبری حزب کمونیست چین، بین سال‌های ۱۹۱۸ تا ۱۹۱۹ مائو در یک کتابخانه در دانشگاه پکینگ شهر پکن به عنوان دستیار کتابدار کار می کرده است. او برای امرار معاش خود به این شغل نیاز داشت. او ماهیانه هشت دلار برای این کار مزد دریافت می‌کرد.

جی. ادگار هوور؛ هوور پیش از اینکه به استخدام دولت آمریکا و ریاست اداره تحقیقات فدرال این کشور درآید در کتابخانه کنگره این کشور کار می‌کرده است. او در کتابخانه کنگره پستچی بود ولی به زودی به متصدی کاتالوگ ترفیع مقام پیدا کرد و بعدها توانست به عنوان نخستین رئیس پلیس فدرال این کشور انتخاب شود.

لورا بوش؛ همسر جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا در کتابخانه علوم دانشگاه تگزاس کار می کرد. او در دانشگاه‌های دیگر آمریکا نیز به عنوان کتابدار کار کرده است.

لوئیس کارول؛ نویسنده داستان «آلیس در سرزمین عجایب» پیش از اینکه استعداد نویسندگی خود را به دیگران ثابت کند، در یک کتابخانه مذهبی در دانشگاه آکسفورد کار می‌کرد. او در این سال‌ها هزاران کتاب را مطالعه کرد و با وجود استعداد در ریاضیات در نهایت توانست داستان‌های خود را بنویسد.

خورخه لوئیس بورخس؛ نویسنده مشهور آرژانتینی هرگز نتوانست جایزه نوبل ادبیات را کسب کند ولی پیش از آن بارها شغل کتابداری را در بوئنوس آیرس، پایتخت کشورش تجربه کرد و توانست به واسطه همین شغل ریاست کتابخانه ملی این کشور را بدست آورد. سال‌ها بعد به عنوان استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه بوئنوس آیرس منصوب شد.

جاکومو کازانووا؛ نویسنده ایتالیایی قرن هجدهم میلادی ۱۳ سال برای مقامات دولتی در کتابخانه کار کرد.او تقریباً ۴۰ هزار جلد کتاب را در کتابخانه سلطنتی اداره می‌کرد. او خاطراتش را در کتابخانه نوشت و با همین خاطرات به شهرت رسید.

یوهان ولفگانگ گوته؛ شاعر و نویسنده مشهور آلمانی یکی از کلیدهای اصلی ادبیات آلمان و جنبش رمانتیسم است. این شاعر که تعلق خاطر بسیاری به حافظ شیرازی داشت بیشتر زندگی خود را به شغل کتابداری سپری کرد. او در کتابخانه شهر وایمار در شغل کتابداری مشغول فعالیت شد که در همین زمان به شاعر ایرانی علاقمند شد.

اراتوستن: نخستین شخصی که در غرب نام ایران را ذکر کرده، سال‌ها در کتابخانه اسکندریه کار می کرد. اراتوستن کتابخانه مشهور این شهر را اداره می‌کرد که در آن زمان یعنی، ۱۹۵ پ.م یکی از مشهورترین کتابخانه‌های جهان بود.

مترجم : محمد حسن لو

دیدگاهتان را بنویسید