سبک زندگی در هر جامعه، نمای ظاهر و آشکار هویت آن جامعه است و هر جامعه زمانی میتواند ثمرات ایدئولوژی و جهانبینی خود را به نمایش بگذارد که سبک زندگیاش متناسب با باورها و ارزشهایش شکل گرفته باشد جامعه کنونی ما به علت تأثیرپذیری از فرهنگ غرب از یک سو و تأثیرپذیری از زندگی قبل از انقلاب اسلامی از سوی دیگر، متأسفانه نتوانسته است میان باورهای اصیل اسلامی و سبک زندگی خود در حوزههای گوناگون فردی و اجتماعی، ارتباطی عمیق و تنگاتنگ ایجاد کند و از داشتن سبک زندگی اسلامی به معنای واقعی محروم مانده و نتوانسته است از میوههای ارزشمند عقاید و باورهای دینی خود در عرصه رفتار و سبک زندگی بهرهمند گردد.
مقام معظم رهبری با درک صحیح از این وضعیت نگرانکنندۀ جامعه فرمودند: «باید آسیبشناسی شود که چرا ما در این حوزه (سبک زندگی اسلامی) که بخش حقیقی و اصلی تمدن است، پیشرفت نکردیم». ایشان برای اصلاح جامعه از آسیبهای یادشده و دستیابی به زندگی بر اساس سبک اسلامی فرمودند: «هدایت قرآن را باید در زندگی خود حاکم کرد، ما بحمدلله هم قرآن را داریم و هم کلمات اهل بیت: را داریم: انی تارک فیکم الثقلین. باید از اینها استفاده کنیم و جامعه را بر اساس اینها شکل دهیم.
همچنین فرمود: اگر در جوامع بشری قرآن حاکم باشد، هم سعادت دنیا هست، هم علوّ معنوی هست، راه سلامت را، راه امنیت را، راه امنیت روانی را قرآن به روی ما باز میکند؛ راه عزت را قرآن به روی ما باز میکند؛ راه زندگی درست را و سبک زندگی سعادتآمیز را قرآن به روی ما باز میکند. یکی از موضوعات مهمی که میتوان با بهرهگیری از معارف نورانی قرآن و اهل بیت:، شاخصههای ارزشمندی برای سبک آن به جامعه ارائه نمود، امر به معروف و نهی از منکر است. در پژوهش حاضر تلاش شده است توصیهها وآموزههای قرآن و اهل بیت: درباره شیوه امر به معروف و نهی از منکر در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
مقدمه کتاب امر به معروف و نهی از منکر بر اساس آموزههای قرآن و اهلبیت نوشته حجت الاسلام عباس کوثری، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن