ای دی ارکید (ORCID) ، یک کد بی همتای قابل شناسایی ، برای محققان و نویسندگان می باشد. در این مقاله در میابیم ، کد ارکید (ORCID) چیست و چه کاربردی دارد.
🔸ممکن است بارها ، در هنگام ارسال مقاله به نشریات مختلف بین المللی با واژه ORCID برخورد کرده باشید و متوجه کاربرد آن نشوید. باید بدانید این کد ، مخفف Open Researcher and Contributor ID ، شامل 16 کاراکتر حروف و اعداد است که به صورت انحصاری به یک دانشمند یا محقق داده می شود که بصورت بی همتا قابل شناسایی می باشد. این کد شباهت زیادی به کد DOI دارد ؛ با این تفاوت که DOI ، تنها برای مقالات تخصیص میابد.
کد ارکید توانسته است از 16 اکتبر سال 2012 تاکنون ، نام بیش از 5.3 میلیون محقق را در خود ثبت نماید. دسترسی به این کد رایگان می باشد و هدف از ارائه این سرویس ، فراهم آوردن یک شاخص مشخص برای هر نویسنده آزاد است. نویسندگان می توانند رزومه و کارکرد خود را در سرویس به ثبت برسانند و به جای ارسال رزومه به بخش های مختلف ، کد ORCID خود را در اختیار آنها قرار دهند. هر کسی که این کد را در اختیار داشته باشد ، میتواند وارد صفحه شخصی نویسنده شده و به صورت طبقه بندی و دقیق ، با توانمندی های شخص مورد نظر ، آشنا گردد.
🔻مزایای کد ارکید (ORCID)
تمام افراد از جمله محققان ، دانشجویان و اساتید هیئت علمی می توانند در پرتال www.orcid.org ، به صورت رایگان ثبت نام کرده و اطلاعات خود را در زمینه های تحصیلی ، بیوگرافی ، مقالات و کتاب ها ، تکمیل نمایند. یکی از مهمترین ویژگی های کد ORCID ، امکان اتصال به تمام پایگاه های معتبر ، از جمله ISI ، اسکوپوس ، Researchgate و Linkedin می باشد. همچنین این کد میتواند ابهامات مربوط به نام های مختلف یک نویسنده را برطرف نماید.