راههای جلوگیری از ریجکت شدن مقاله

1
80

معمولاً ریجکت شدن مقاله در بین محققان به خصوص محققان کشورمان مستقیماً به کیفیت مقاله و جدید نبودن موضوع مورد بررسی ارتباط داده می‌شود. مجلات، ملاک‌های بسیار متنوع و مختلفی برای پذیرش و ریجکت یک مقاله دارند و تنها یکی از دلایل ریجکت شدن یا پذیرش و چاپ مقاله کیفیت محتوای آن می‌باشد. جالب است بدانیم که مقالات بسیاری در گذشته بوده‌اند که از لحاظ کیفی و ایده مورد بررسی بسیار بالا و جدید بوده‌اند اما از سوی مجلات مختلف ریجکت شده‌اند. در این مطلب قصد داریم شش نکته مهم برای جلوگیری از ریجکت شدن مقاله را ارایه دهیم.

۱️⃣ انتخاب مجله

🔹مطمئن شوید که مقاله شما در حیطه اسکوپ مشخص شده مجله باشد. اسکوپ به معنی حیطه‌ها و زمینه‌های مورد علاقه مجله است که مجله تصمیم دارد صرفاً در آن زمینه ها مقاله چاپ نماید. وب سایت تمامی مجلات بخشی به نام اسکوپ (Scope) دارد که شما می‌توانید آن را بررسی نمایید (برای نحوه یافتن محله برای مقاله این لینک را مطالعه کنید).
🔹 همیشه در یک بازه زمانی ثابت مقاله خود را به یک مجله سابمیت کنید و هرگز آن را به چند مجله سابمیت نکنید. احتمال دارد داوران چند مجله مشابه باشند و مقاله شما از دو مجله مختلف به دست یک داور برسد.

۲️⃣ دستورالعمل برای مولفین را جدی بگیرید

🔸به صورت جزیی و دقیق تمامی دستورالعمل‌هایی که مجله برای مولفین جهت سابمبت مقاله در نظر قرار داده را رعایت کنید.
🔸قبل از ارسال مقاله به مجله بر اساس دستورالعمل‌های مجله چک لیستی تهیه کنید تا مطمئن شودی تمامی موارد را رعایت نموده‌اید.
🔸اگر انجام برخی از دستورالعمل‌ها برایتان سخت و دشوار است از یک ادیتور کمک بخواهید.
وقتی شما مقاله خود را بدون رعایت دستورالعمل‌‌ها به یک مجله ارسال می‌کنید ادیتور آن مجله احتمال می‌دهد شما مقاله را برای چند ژورنال دیگر نیز فرستاده‌اید. بنابراین، رعایت تمامی موارید ریز و درشت اعلام شده از سوی مجله برای سابمیت مقاله الزامی است.

۳️⃣ از وجود دزدی علمی در مقاله خود مطمئن شوید

▪️همیشه از منابع علمی و معتبر برای نگارش مقاله خود استفاده کنید. زیرا احتمال دارد برخی از مجلات نامعتبر هیچگونه بررسی جهت دزدی علمی بر روی مقالات انجام نداده باشند. وقتی شما از چنین منابعی استفاده می‌کنید به صورت غیرعمدی شما نیز متهم به دزدی علمی خواهید شد.
▪️ برخی افراد با پارافرایز (Paraphrasing) یک مقاله چاپ شده می‌خواهند مقاله‌ای چاپ کنند. ولی ادیتورها به سادگی متوجه این مسئله می‌شوند و مقاله را ریجکت می‌کنند. پارافرایز کردن برای نوشتن بخشی از مقاله مشکلی ندارد اما این کار را نیز یک فرد بسیار با تخصص و با دانش می‌بایست انجام دهد.
▪️از ابزار و وب سایتهایی که برای بررسی سرقت علمی طراحی شده‌اند قبل از سابمیت مقاله استفاده کنید.

۴️⃣ کاورلتر بنویسد

▫️ در کاورلتر به یافته‌های بسیار مهم مقاله مستقیماً و به اختصار اشاره کنید.
▫️ویژگی‌های خاص مقاله خود را در کاورلتر برجسته سازید.
▫️ اگر یافته مهمی ندارید یک مجله با ضریب تاثیر پایین انتخاب کنید. گر مقاله شما یافته‌های مهمی نداشته باشد، هرچقدر کاولتر بسیار باکیفیت و علمی نیز نگارش کنید برای یک مجله با ضریب تاثیر بالا بی‌فایده است. زیرا برای انها نحوه نگارش کاورلتر امری طبیعی و بدیهی است و بیشتر محتوای کاورلتر که پژوهش شما چه چیزی ارایه می‌دهد مهم است.

۵️⃣ اشتباه‌های تکنیکی در مقاله

⚡️چکیده مقاله شما با بخش‌های مختلف مقاله تعارض نداشته باشد. به این معنی که چکیده دقیقاً انچه را که شما انجام داده و به نتیجه رسیده‌اید را انعکاس دهد.
⚡️مطمئن گردید که یافته‌ها و نتیجه‌گیری دقیقاً به سوال پژوهشی شما پاسخ دهند.
⚡️ با متخصصین رشته خود درباره کیفیت مقاله مشورت کنید و از آنها بخواهید مقاله را داوری کنند.
⚡️ برای بالاتر بردن زبان نگارشی مقاله بسیار حیاتی است که با یک ادیتور زبده و با مهارت در رشته تخصصی خود همکاری کنید. ویژگی زبان نگارشی برای همه مجلات بسیار حائز اهمیت است.

۶️⃣ موارد اخلاقی در پژوهش را رعایت کنید

❄️اگر مقاله شما نیاز به اخذ کد اخلاق دارد حتماً آن را ذکر کنید.
❄️به مجله تضمین دهید که نسخه ارسالی مقاله نسخه اصلی می‌باشد و هیچگونه کپی برداری در آن نشده است.

یک دیدگاه

Comments are closed.