پاسخ های احتمالی ادیتور مجله به مقاله و بررسی انواع آن

0
113

۱- برگشت مقاله بدون داوری “Return without review”. اگر ادیتور مجله پی ببرد که مقاله با اسکوپ مجله متناسب نیست یا اینکه مقاله ارسالی کمترین حد استانداردهای مورد انتظار را برای مجله ندارد، بعد از بررسی سطحی اولیه آن را به خود مولف برمی‌گرداند بدون اینکه مقاله را به داوری ارسال کند. یک مقاله اگر دارای مشکلاتی مانند مشکلات گرامری در نگارش، عدم رعایت لغات اختصاصی، و موارد مشابه باشد، مقاله سریعاً به مولف بازگردانده می‌شود. حال مولف دو راهکار دارد: در صورتی که مقاله در اسکوپ مجله نباشد (طبق نظر اعلام شده ادیتور) حتما بایست مقاله را به مجله دیگر ارسال نماید زیرا احتمال چاپ در مجله کنونی صفر است. در حالت دوم اگر ادیتور مشکلات مربوط به گرامری و نگارشی را مدنظر قرار داده که می‌تواند مقاله را ادیت حرفه‌ای نموده و دوباره به همان مجله یا مجله دیگر ارسال نماید.

۲- توصیه برای ارسال به مجله دیگر “Recommend transfer to another journal”. ادیتور ممکن است احساس کند که مقاله مناسب مجله او نیست و توصیه کند که مقاله را به مجله دیگری ارسال کنید. بسیاری از انتشارات، مجلات مختلفی دارند. این احتمال نیز وجود دارد که ادیتور به نویسندگان مقاله توصیه کند که مقاله را به یک مجله دیگر که جزو انتشارات خود آنهاست ارسال کند. در این حال، نویسندگان باید موافق این انتقال باشند و در صورت موافقت، ادیتور خود مقاله را به مجله‌ دیگر انتشاراتشان ارسال می‌کند (برخی از انتشارات، دارای چندین مجله هستند که هیئت تحریریه واحدی نیز دارند و مجلات با آرم و نماد همان انتشارات چاپ و تکثیر می‌شود).

۳- ارسال مقاله به گروه داوری “Send the manuscript for peer review”. اگر بعد از بررسی اولیه، ادیتور مجله احساس کند که مقاله با اسکوپ مجله تناسب دارد و دارای حداقل استاندارهای آن مجله نیز هست، آنگاه تصمیم می‌گیرد که مقاله را به هیئت داوران ارسال کند. بنابراین، پیام Send the manuscript for peer review به منزله این است که اولاً مقاله شما دارای حداقل استانداردهای آن مجله می‌باشد و ثانیاً اینکه متناسب با اسکوپ مجله ارسالی نیز هست.

 

منبع: منابع پارس پژوهه