همایش ملی یافته‌های نوین در علوم جنایی

0
98

اولین همایش ملی یافته های نوین در علوم جنایی در تاریخ ۲۸ مهر ۱۴۰۱ توسط ،جهاد دانشگاهی استان البرز در شهر فردیس برگزار خواهد شد.با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.

محورهای همایش

الف. علوم جنایی حقوقی:
1. آیین دادرسی کیفری
2. حقوق کیفری عمومی
3. حقوق کیفری اختصاصی
4. حقوق کیفری بین المللی
5. فقه کیفری
6. حقوق کیفری تطبیقی
7. حقوق کیفری رایانهای (مجازی)
8. حقوق کیفری اطفال و نوجوانان
9. حقوق کیفری محیط زیست
10. حقوق کیفری زنان
ب. علوم جنایی تجربی (پیراحقوقی):
1. جرم شناسی
2. بزه دیده شناسی
3. جامعه شناسی کیفری
4. روان شناسی کیفری
5. تاریخ حقوق کیفری
6. فلسفه حقوق کیفری
7. کیفرشناسی
8. پلیس علمی
9. پزشکی قانونی
پ. علوم جنایی بینابین
1. سیاست جنایی
2. فلسفه کیفری

معرفی همایش

اولین همایش ملی یافته های نوین در علوم جنایی به مطالعه بزهکاری، چگونگی پاسخ دهی به آن، چرایی و چیستی ضمانت اجراها، تشکیلات عدالت جنایی و به طور کلی مسائل مربوط به بزهکاری می پردازد. علوم جنایی امروزه به عنوان یک رشته مطالعاتی در بسیاری از اسناد بین المللی، مقررات ملی و نظام های آموزشی- حقوقی مورد توجه واقع شده است. بدین سان، در گستره سیاست جنایی بین المللی اسناد متعدد جهانی و منطقه ای به آموزه های این رشته جنبه تقنینی داده شده است.
در مجموع علوم جنایی به سه حوزه «علوم جنایی حقوقی»، «علوم جنایی تجربی» و «علوم جنایی بینابین»  تقسیم بندی میشود، علوم جنایی حقوقی، شاخه هایی هستند که از حقوق کیفری سرچشمه گرفته و عبارت اند از: حقوق کیفری ماهوی، که خود به حقوق کیفری عمومی و اختصاصی تجزیه می شوند و حقوق کیفری شکلی که همان آیین دادرسی کیفری است.
در یک سده گذشته، حقوق جنایی فنی یا تخصصی، مانند حقوق کیفری کودکان و نوجوانان، حقوق کیفری بانوان، حقوق کیفری محیط زیست، حقوق کیفری رایانه (فضای مجازی) و… که همگی در مطالعه مفهومی به نام «جرم» مشترک اند. مفهوم جرم در علوم جنایی حقوقی، از اساس، تابعی است از اصل قانونمندی در حقوق کیفری، که جرم را رفتاری دارای ضمانت اجرای کیفری در یک منبع موضوعه با محوریت قانون تعریف میکند.
علوم جنایی تجربی، در مقابل، شاخه هایی را دربر می گیرد که با به اثبات جرم بر پایه شیوه های علمی /تجربی مربوط می شود (علوم اثباتی: جرم یابی) و یا به تحلیل این پدیده بر پایه شیوه های یادشده یا حتی بر اساس رویکردهای انتقادی می پردازد علوم تحلیلی تفسیری: علوم جرم شناختی). مفهوم جرم در علوم جنایی تجربی، به طور عمده، تابعی است از یک تعریف چندوجهی جرم (هرم یا منشور جرم) که از رویکردی چندرشته ای میان رشته ای این پدیده را فراتر از تعریف حقوقی قانونی، از دیدگاه علوم تجربی، اجتماعی و انسانی مطالعه میکند.
علوم جنایی بینابین نیز در بر دارنده رشته هایی است که با رویکردی سیاسی و فلسفی پدیده مجرمانه را مورد بررسی قرار می دهند. این شاخه به این دلیل بینابین نامیده می شود که از یک سو موضوع مورد بررسی خود (یعنی بزهکاری) را از علوم جنایی حقوقی دریافت می کند و از سوی دیگر برای تحلیل آن افزون بر ابزار های حقوقی از ابزارهای پیراحقوقی بهره می گیرد. سیاست جنایی» و «فلسفه کیفری» از رشته های علوم جنایی بینابین به شمار می روند.
یافته های نوین علوم جنایی برای حقوق دانان کیفری و جرم شناسان این فرصت را فراهم میکند، آثار جدیدی که در ارتباط با جرم، مجازات، مجرم و بزه دیده به زیور طبع آراسته کند و در جهت اغنای علوم جنایی معرفی کند، از این رو علاقه مندان به حوزههای علوم جنایی میتوانند مقالات خود را در سه محور اصلی الف. علوم جنایی حقوقی با موضوعات تخصصی: آیین دادرسی کیفری-حقوق کیفری عمومی-حقوق کیفری اختصاصی-حقوق کیفری بین المللی-فقه کیفری-حقوق کیفری تطبیقی-حقوق کیفری رایانهای (مجازی)- حقوق کیفری اطفال و نوجوانان-حقوق کیفری محیط زیست وحقوق کیفری زنان؛ ب. علوم جنایی تجربی (پیراحقوقی) با موضوعات تخصصی: جرم شناسی-بزه دیده شناسی-جامعه شناسی کیفری-روان شناسی کیفری-تاریخ حقوق کیفری-فلسفه حقوق کیفری-کیفرشناسی-پلیس علمی و پزشکی قانونی؛ پ. علوم جنایی بینابین با موضوعات تخصصی: سیاست جنایی و فلسفه کیفری ارائه دهند.

دبیرخانه همایش

استان البرز، شهرستان فردیس، بلوار بهاران غربی، جنب بانک سپه، ساختمان جهاد دانشگاهی، طبقه پنجم، دپارتمان حقوق جهاد دانشگاهی.
شماره تماس: 09002245050